Cubsec tecknar avtal med Scandinavian Mountains Airport

5 september 2019

I december öppnar Sveriges första nya flygplats i den svenska fjällvärlden.Flygplatsen är en nybyggd och toppmodern flygplats som bland annat kommer ha ett fjärrstyrt flygledartorn. I närheten ligger Sveriges största alpina skidort Sälen, och Norges största skidort Trysil. Redan nu står det klart att det blir linjetrafik från Sverige, England och Danmark.

Cubsec är stolta över förtroendet att vara en del av Scandinavian Mountains Airport och den spännande utveckling som just nu sker i närområdet. Första flygningen går av stapeln den 22 december och då bemannar Cubsec bland annat säkerhetskontrollen.

“Det senaste året har vi genomfört flera strategiska rekryteringar för att stärka vår kompetens inom flygsäkerhet, och i och med detta avtal utökar vi vårt erbjudande ytterligare.” säger Andreas Gyllestrand, VD Cubsec.

“Vi är glada över att få välkomna Cubsec till Scandinavian Mountains Airport. Cubsec har visat stor förståelse kring våra behov och vi ser fram emot att samarbeta för att trygga våra resenärer.” säger Gunnar Lenman, VD Scandinavian Mountains Airport.

Aviation Security är en ny verksamhetsdel inom Cubsec. Avdelningen kommer operativt att ledas av Carina Ekinge, som tidigare kommer från Securitas Aviation, tillsammans med Dennis Lindström, som senast kommer från Nokas Aviation. Tillsammans med Dan Larsson, tidigare säkerhetschef Swedavia Göteborg Landvetter, planerar Cubsec fortsätta utveckla verksamheten med fler kunder inom Aviation framöver.