Investeringsfonden NEA II investerar i Cubsec

2 mars 2022

Med hög kvalitet och högt kundfokus erbjuder Cubsec ett av landets bredaste urval av säkerhet- och trygghetslösningar för företag, offentlig sektor och privatpersoner.

Cubsec erbjuder ett av landets bredaste urval av säkerhet- och trygghetslösningar – både tjänster och produkter – för företag, offentlig sektor och privatpersoner i hela Sverige. Bolagets lösningar inkluderar operationella tjänster (bl.a. bevakning och larmcentral), strategiska tjänster (bl.a. analys och samordning), säkerhetssystem (bl.a. kameraövervakning, larm- och passersystem, hemlarm) och säkra molntjänster (den egna molntjänsten Safe Cloud och hosting).

Cubsec grundades 2003 av Andreas Gyllestrand, VD, och drivs sedan 2004 tillsammans med Paolo Cristiani, COO, som framgångsrikt byggt Cubsec till en av Sveriges ledande säkerhets- och trygghetsleverantörer genom hög kvalitet, högt kundfokus och en organisation genomsyrad av professionalism.

”I en värld av ökad otrygghet och ökad social och politisk instabilitet, där också digitalisering och cyberhot kräver mer avancerade lösningar, är Cubsec välpositionerade med ett brett erbjudande för att lösa alltmer komplexa säkerhetsbehov som kräver en samverkan mellan operationella och digitala lösningar. I kombination med ett starkt erbjudande levererar Cubsec sina lösningar med hög kvalitet och hög professionalism, vilket gör dem till en av branschens bästa. Vi är imponerade av det kvalitetsbolag som Andreas och Paolo byggt upp, och vi är glada att få vara med och stötta dem på deras fortsatta tillväxtresa.”, säger Erik Ekfeldt på NEA Partners.

”Vi har noga utvärderat olika möjligheter och funnit att NEA är rätt partner för oss. För våra kunder och medarbetare är det viktigt med långsiktig stabilitet, detta har visat sig vara ett vinnande koncept över tid för oss. Med NEA som delägare tar vi nästa steg för att växla upp tillväxtsresan, samtidigt som jag och Paolo alltjämt kvarstår som majoritetsägare.”, säger Andreas Gyllestrand, VD och grundare på Cubsec.